En sak jag brinner starkt för är varför inte rulltårta säljs på kaféer. VARFÖR? Jag förstår verkligen inte.Rulltårta är så enkelt att bakaRulltårta är ett sjukt billigt bakverkRulltårta går snabbt att baka. Typ 30 minuter från ax till rulltårtaRulltårta är SÅ GOTT!! Jaha, brinner ni för samma sak som jag gör eller? Det är inte KLOKT att inga kaféer säljer rulltårta! Am I right or am I right, liksom.Hur som. Här är mitt bästa recept.Ingredienser:3 ägg1,5 dl strösocker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverStrösocker till ~garnering~2 dl sylt (jag kokar egen råsnabb pga vill ha syrlig sylt, se recept längre ner)Gör så här:He ugnen på 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig ugn)Vispa ägg och socker pösigt och fluffigt i en bunke.Blanda bakpulver med vetemjöl i en skål och he ner det i socker-å-ägg-smeten.Vänd försiktigt runt mjölet till en jämn och klumpfri smet.Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Det ska vara ett tunt och jämnt lager över hela bakplåtspappret.In i ugnen i typ 5 minuter. Håll koll! Ytan ska va gyllene när du tar ut den.Strö socker över kakan.Ta ett bakplåtspapper som ni lägger över kakan. Vänd på hela steken. Det är lite trixigt, men det grejar ni. Den sockriga sidan ska alltså vara vänd mot bordet nu.Låt kakan svalna någon minut och dra sen försiktigt av bakplåtspappret.Smeta ut ett tunt lager sylt över kakan.Rulla ihop.ÄT! På riktigt så enkel att baka att min treåring klarade av allt förutom att vända på botten.Bevis finns på min Pinterest där även receptet finns:Just det sylten.Jag brukar låta 1 dl frysta hallon, 1,5 dl frysta blåbär och 1 msk socker koka ihop. Viktigt att den får svalna innan den åker på kakan. Baka! Göre ba!